Ben je op zoek naar een (register)podoloog in de buurt van Hoogkarspel?

Mijn naam is Hans van den Mosselaar en ik ben een registerpodoloog. Mijn podologiepraktijk is gevestigd in Gezondheidscentrum Molenweg in Enkhuizen. Je kunt bij mij terecht voor alle hulp op het gebied van podologie en voetzorg.

Wat is eigenlijk het verschil tussen podologie en podotherapie?  Nou… verrassend weinig!

We maken dezelfde zolen voor dezelfde voet en of houding klachten. Als podoloog doe ik echter geen instrumentele handeling op huid en nagels (hier komt Trudy in beeld als medisch pedicure).  Ook voetscreening voor de diabeet is iets voor de podotherapie.

Mijn contactgegevens

Gezondheidscentrum Molenweg
Molenweg 7
1601 SR Enkhuizen

Hoe maak ik een afspraak?

U kunt het beste een afspraak maken door mij te bellen op 06-10 774 288.
Dat kan dagelijks tussen 08.00 en 21.00 uur.

Op dinsdag en donderdag tussen 08.00 en 17.30 uur kan ik de telefoon niet opnemen, maar bel u dan nog dezelfde dag terug tegen zessen.

Mijn praktijktijden

Dinsdag08.00 – 17.30 uur
Donderdag08.00 – 17.30 uur

Voor een korte vraag over óf controle van onlangs geleverde zolen kunt u op dinsdag en donderdagmiddag tussen 15.00 en 17.30 uur de praktijk binnenlopen zonder afspraak.

Wat doet een podoloog eigenlijk?

Als registerpodoloog ben ik een erkende paramedische voetspecialist. Ik herken en behandel voetklachten en voet gerelateerde problemen in houding of beweging. Klachten van algemene aard of als gevolg van een onderliggende aandoening.

Mijn behandeling voorkomt en/of verlicht klachten. Een verwijzing van uw huisarts of specialist is niet nodig. Mijn hulp wordt door de meeste zorgverzekeraars vanuit aanvullende polissen geheel of gedeeltelijk vergoed.

Podologisch onderzoek

Tijdens uw bezoek neem ik de tijd voor een uitgebreid onderzoek. We praten over uw dagelijks loopgedrag, de voorgeschiedenis en het verloop van uw klacht(en). Ik let op afwijkingen in uw houding of voetstand. De belasting en belastbaarheid van de voeten test ik en maak een analyse van uw gangbeeld. Verder maakt een proef op alle voetfuncties het onderzoek compleet.

Behandelplan

Na afloop van het onderzoek geef ik u een deskundig advies. Als blijkt dat ik u kan helpen, dan stel ik een plan voor dat kan bestaan uit het maken van een paar therapiezolen of een ander hulpmiddel c.q. behandeling. Ik geef u daarvan een beschrijving en een raming van de kosten. Ik informeer u ook direct over de mogelijke vergoeding van uw zorgverzekeraar.
Mogelijk stuur ik u door naar Trudy. Zij is medisch pedicure en in staat om middels een beugeltje de nagelgroei te begeleiden (geen ingroei meer) of met een siliconen hulpje een ongunstige teenstand te corrigeren. Natuurlijk is zij ook de persoon om u van een nare likdoorn af te helpen.

Preventief

Onze voet is een ingewikkeld apparaat met veel botjes, gewrichtjes, spieren en pezen. Daaronder zitten duizenden vetkamertjes die allemaal zijn voorzien van zenuwen. Zakt een voet door of is het vetpad slecht dan geeft dat moeilijkheden en/of pijnklachten bij gaan en staan. Simpel gezegd: als de voet niet goed functioneert geeft dat vroeg of laat problemen hogerop in het lichaam.
Een corrigerende of steunende therapiezool kan uitkomst bieden, direct of in de toekomst.